Henze systemet - Bettingstrategier

Henze systemet är en enkelt bettingstrategi som kan fungera. Här handlar det om att lägga spel till oddset 1.10. Det kan tyckas som att det inte skulle ge någon större vinst och det är det ju inte om man bara lägger ett enda spel. Men tanken med Henze är man ska lägga många spel och på så sätt vinna stort.

Henze systemet - Bettingstrategi

Henze systemet för betting

Så fungerar Henze systemet

Henze systemet handlar om att man hela tiden bettar på oddset 1.10. Man har då 90% chans att vinna vid varje bet. Tanken är att man lägger en stor mängd spel till detta oddset och hela tiden satsar hela spelkassan. Alla vinster går alltså direkt till nästa spel. Detta gör att man hela tiden satsar lite mer än gången innan. Risken med att satsa hela spelkassan är givetvis stor, men med detta bettingsystem kan vinsterna bli stora i längden. Om man satsar 100 kr från start så har man efter 100 raka vinster nästan 1.4 miljoner kr!

Värdeutveckling

Värdet på spelkassan ser alltså ut så här Insats * 1.10 = Vinst och där vinster blir insats till nästa spel. Man behöver inte vara så extrem att man siktar på 100 vinster för att Henze systemet skall vara intressant att prova på. Redan efter åtta raka vinster så har man mer än fördubblat sin spelkassa och efter 25 vinster är den 10 dubblad. Ju fler spel man har klarat av desto bättre blir värdeutvecklingen. Samtidigt blir ju risken större vid varje spel då man med en stor spelkassa riskerat allt vid nästa spel. Därför kan det vara bra att ha en gräns när man "kliver av" och är nöjd med sin vinst.

Exempel på hur man kan variera "The Henze system"

Spela på odds 1.10 till 1.20

Henze systemet är till för att man ska lägga många "säkra spel" och därför bör man aldrig lägga spel över 1.20 i odds. Dock kan det vara svårt att hitta spel som är exakt 1.10 som systemet förespråkar. Därför bör man nog snarare tänka sig att snittoddset bör ligga på ca 1.10 och att man generellt sett inte går över 1.20. Genom att spela med lite högre snittodds når man givetvis större vinster lite fortare men med en större risk. Om man bettar till oddset 1.20 har man fördubblat sin spelkassa redan efter fyra spel och det kan ju vara en intressant variant av Henze systemet att prova.

Spela med en oddsbonus med Henze-systemet

Om du använder en oddsbonus kan du få extra pengar att spela med Henze systemet. Om du t.ex får en oddsbonus på 100% upp till 1000 kr så kan du när du lägger ditt första spel ha en mycket större kassa. Sätter du in 1000 kr har du 2000 kr att spela med. Observera att många av spelbolagen inte tillåter spel under en viss oddsgräns men om de gör de är det bara att tacka och ta emot och satsa dubbelt. Här kan du se vilka Bonusar på sport som finns.

Risker med systemet

Att satsa hela sin spelkassa vid varje spel är givetvis en enorm risk. Även odds på 1.10 förlorar ibland så är det ju. Med tanke på detta så bör man redan innan man börjar betta ha ett tydligt mål med hur många spel man vill lägga. Det kan vara så att man vill prova att fördubbla sin spelkassa. Att sikta på en miljon kr genom att klara 100 raka vinster med 100 kr i grundinsats är i vår mening inte rimligt. Värt att tänka på är att Henze systemet inte tar hänsyn till hur "bra" dessa spel på 1.10 - 1.20 ggr pengarna är. För att förbättra dina odds att klara många vinnande spel bör du även lägga vikt på att de spel du lägger ska vara värda sitt låga odds.