SHL tabell Elitserien Hockey

Här hittar ni Svenska Hockeyliga Tabellen tidigare Elitserien i Hockey och ett komplett spelschema för Sveriges högsta hockeyliga för herrar.

SHL Tabellen hittar ni här och den innehåller resultat, målskyttar, utvisningar och mycket annat. Här ser ni alla tider och datum när matcherna spelas. Inklusive hemma och borta statisktik samt spelschema för samtliga matcher hittar ni i den uppdaterade Elitserie tabellen.

Elitserie tabell

Live Streaming SHL

Elitserien i Hockey (SHL) kan du se via live stream från C-More live stream

Gör så här för att se Svenska Hockeyligan via live stream:
- Registrera ett konto hos CMORE
- Välj paket Premium så ser du alla matcher.
- Se alla matcher via livestream via appen C-MORE i din mobiltelefon eller surfplatta. Eller direkt via din dator på Cmore.se

Elitserien i Ishockey

SHL som den numera kallas är den svenska högsta ligan i Ishockey. Elitserien i Hockey startades säsongen 1975/76. De största Svenska mästerskapen i Ishockey började dock redan 1922 och det var endast 2 år efter det att sporten först kom till Sverige. Innan kriget så var det mest lag från Stockholmstrakten som var med och vann Sm. Tillsammans med IK Göta. Djurgården, AIK och Hammarby är de klubbar som sticker ut med många SM-tecken under dessa år.

Från 60-talet började Brynäs IF från Gävle på allvar vara med och slåss om medaljerna mot Stockholmsklubbarna och framförallt Djurgårdens IF. Först på 80-talet kom Färjestads IF med i bilden och blev en stor faktor inom Elitserie-hockeyn. På 90 och 2000 talet så kom även lag som HV71, Malmö och Lukeå att vinna SM-bucklan. På senare år har lag som Skellefteå och Växjö flyttat fram sina positioner och är nu de två största klubbarna i SHL.

Svenska mästare i Ishockey

Djurgården IF är den klubb med flest SM guld sedan 1922 med totalt 22 sm-tecken. (16 titlar innan Elitserien och 6 titlar i SHL). Därefter följer Brynäs IF med totalt 19 titlar.Färjestad har 18 titlar och är de tredje mest framgångsrika klubben i Svensk ishockey. Brynäs och Färjestad är också de enda två lagen sedan starten av Elitserien som inte åkt ur SHL.