Damallsvenskan tabell

Damallsvenskan tabell

Damallsvenska Tabellen 2019

Här hittar ni Damallsvenskan Tabellen och ett komplett spelschema för Sveriges högstaliga i Fotboll för damer. Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Sverige spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som Rosengård, Linköping, Göteborg FC, Eskilstuna och många fler av de bästa klubbarna i Sverige.

Om Damallsvenskan

Damallsvenskan har spelats i sin nuvarande form sedan 1988 och innan dess hette högstaligan Division 1. Damallsvenskan innehåller 12 lag och totalt spelas 22 matcher under säsongen. Vinnaren erhåller Kronprinsessan Victorias pokal och får även chans att spela Uefa Womens Champions League tillsammans med tvåan i serien.

Damallsvenskans vinnare genom åren

Damallsvenskan har ofta domierats av ett lag under en längre period. På 90-talet var det framförallt Malmö FF och Älvsjö som tog hem gulden för att på 2000 talet lämna över taktpinnen till Umeå. Från 2000-2008 vann Umeå SM guld hela 7 gånger och dominerade svensk damfotboll totalt.

De senast åren är det FC Rosengård och Linköping som varit de bästa lagen i svensk damfotboll. Rosengård är ursprungligen Malmö FF som senare även hette LDB Malmö under några år. Därmed är FC Rosengård även det lag som har flest Allsvenska guld hela 9 st.