Damallsvenskan tabell och spelschema

Här hittar ni Damallsvenskan Tabellen och ett komplett spelschema för Sveriges högstaliga i Fotboll för damer.

Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Sverige spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som Rosengård, Linköping, Göteborg FC, Eskilstuna och många fler av de bästa klubbarna i Sverige.

Damallsvenskan tabell

Bästa odds på Allsvenskan Damer matcher

Här ser du oddsen på de kommande matcherna i Damerna Allsvenskan från de bästa svenska spelbolagen. Spela där oddsen är som högst!

Om Damallsvenskan

Damallsvenskan har spelats i sin nuvarande form sedan 1988 och innan dess hette högstaligan Division 1. Damallsvenskan innehåller 12 lag och totalt spelas 22 matcher under säsongen. Vinnaren erhåller Kronprinsessan Victorias pokal och får även chans att spela Uefa Womens Champions League tillsammans med tvåan i serien.

Damallsvenskans vinnare genom åren

Damallsvenskan har ofta domierats av ett och samma lag under en längre period. På 90-talet var det framförallt Malmö FF och Älvsjö som tog hem gulden för att på 2000 talet lämna över taktpinnen till Umeå. Från 2000-2008 vann Umeå SM guld hela 7 gånger och dominerade svensk damfotboll totalt.

De senast åren är det FC Rosengård och Linköping som varit de bästa lagen i svensk damfotboll. Rosengård är ursprungligen Malmö FF som senare även hette LDB Malmö under några år. Därmed är FC Rosengård även det lag som har flest Allsvenska guld hela 9 st.

Nuvarande lag i damallsvenskan är ex Rosengård, BK Häcken(Tidigare Göteborg/Kopparberg), Vittsjö, Esklistuna, Krisitanstad, Linköping, Piteå, Örebro, Växjö.

Om Elitettan

Elitettan heter Sveriges näst högsta division i fotboll för damer. Det namnet fick den 2013 innan dess var det norrettan och söderettan som gällde. Men nu är det alltså endast en serie. Division 1 heter den tredje högsta division för fotboll för damer i Sverige!