Oddsspel

Här finner du information om spelformen Odds-Spel. Att spela på odds är enkelt och här förklarar vi vad det finns för olika speltyper på odds och hur du gör för att lägga ditt första spel. Du kan antingen spel på en match eller flera som då kallas kombinationsspel.

Spela på Oddset

Om du vill spela på oddset finns det lite olika saker att tänka på. För det första måste du skapa ett spelkonto hos något spelbolag. En bra och komplett lista över spelbolag hittar du här. Du kan även få en bonus som gör att du får mer pengar att spela för.

Odds-spel eller betting som det också kallas går ut på att man ska förutspå ett resultat i en speciell match. Det kan vara på t.ex fotboll där det finns tre olika utfall. Antingen vinner hemmalaget (1) eller så vinner bortalaget (2) eller så blir det oavgjort (X)

I andra sporter t.ex tennis finns det bara två utfall då det inte kan sluta oavgjort i en tennismatch.

Sannolikheten eller oddset på att ett speciellt utfall ska ske är det som du tippar på. Och det är det som spelbolaget ger dig odds på. Många olika faktorer styr oddset och det kan variera väldigt mellan de olika spelbolagen. Här kan vi tipsa om vår Oddsjämförelse där du hittar högsta oddset på över 30 olika spelbolag.

Odds-spel

Speltyper på odds-spel

Du kan spela på en eller flera matcher åt gången så kallade singlar, dubblar, tripplar, fyrling, femling och sexlingar. Ja du kan i stort ta hur många matcher som helst på din spelkupong Oddset multipliceras ju fler matcher du tar med men risken att något utfall inte går in ökar också. Vill du vinna riktigt mycket till liten insats ska du försöka dig på flera matcher på samma kupong för att få ett högre odds.

Exempel Singelspel: Liverpool spelar en match mot ärkerivalen Everton på bortaplan till helgen och du tror att Liverpool kommer vinna. Då går du in på ditt spelbolag och lägger en 2 på det utfallet och sen bestämmer du hur mycket du vill satsa. Låt säga att du får 2,25 i odds på Liverpool vinst. Spelar du för 200 kronor får du (200x2,25) 450 kronor vid en eventuell vinst. Detta spel kallas för singelspel eller singel.

Exempel Dubbel: Du tror fortfarande på att Liverpool vinner men för att öka din vinst så lägger du till att Newcastle ska vinna också. På ditt spelbolag får du 2,25 ggr pengarna på detta val. Detta innebär att din totala vinst blir (2,25x2.25x200) 1012 kronor! Detta spel kallas dubbel och för att du ska vinna måste båda matcherna gå in.

På samma sätt gäller för tripplar, fyrlingar och femlingar. Ja det finns egentligen ingen begränsning hur många matcher du väljer att ta med. Det blir bara svårare att få alla rätt. Så lycka till med ditt spelande och förhoppningsvis kan du bli en vinnare