SM Liiga Hockey tabell och resultat

Här hittar ni den finska SM Liiga Hockey Tabellen och ett komplett spelschema för SM Liigas högsta division i Hockey för herrar.

Ligan kallas även för FM-ligan eller bara Liiga. Här spelar lag som Tappara, TPS, Kärpät och JYP

SM Liiga Hockey tabell

Bästa odds på SM Liiga matcher

Här ser du oddsen på de kommande matcherna i SM liiga från de bästa svenska spelbolagen. Spela där oddsen är som högst!

SM Liiga - Finska hockeyligan

SM Liiga, som är en professionell ishockeyserie i Finland hade premiär säsongen 1975/1976. Under de allra första säsongerna var SM Liiga semiprofessionell. Det var inte många av spelarna i Finland under 1970-talet som proffs och försörjde sig på att spela ishockey. De första elva säsongerna kom omkring 900 000 åskådare per säsong och tittade på grundseriematcherna. Säsongen 1986/1987 utökades antalet matcher i grundserien för varje lag från 36 till 44, och säsongen 2000/2001 till 56. Serien utökades till 12 lag säsongen 1988/1989. Under 1990-talet ökade intresset för ishockey i Finland, bland annat genom framgångar för Finlands herrlandslag i ishockey. SM-liiga har omkring 1,8 miljoner åskådare varje säsong och är en av de mest populära sporterna i Finland. Mycket tack vare de finska landslaget i Hockeys framgångar.

SM Liiga består för närvarade av 15 lag och det spelas 60 matcher i grundserien. Inför säsongen 2000/2001 stängdes SM-Liiga och då kunde inte lag från den lägre divisionen Mestis kvalificera sig längre. 2004 beslutades det dock att det lag som vinner den näst högsta serien Mestis ska få möjlighet att flytta upp till SM-liiga. Dock ställdes det krav på att det laget ska ha såväl sportsliga som ekonomiska förutsättningar för spel i högsta serien.

Finska mästare i Hockey

Tappara från Tammerfors och TPS från Åbo har båda 10 ligatitlar i Finlands högsta serie sedan starten 1976. De två klubbarna är därmed de mest framgångsrika klubbarna. Kärpät har 7 titlar och Jokerit har 5 segrar.

Live Stream SM Liiga

Det finns i dagsläget inget spelbolag som visar SM Liiga Hockey via livestream. Dock kan man se de bästa finska lagen i Champions hockey League där Unibet visar samtliga matcher! Till Unibet.