La Liga tabell - Primera Division Spanien

Här hittar ni den Spanska La Liga Tabellen och ett komplett spelschema för Spaniens högsta division i Fotboll för herrar. Du ser matcherna via live stream gratis hos Unibet

Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Spanien spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla, Valencia, Real Sociedad och många fler av de bästa klubbarna i Spanien.

La Liga tabell

Live Streaming La Liga

Unibet erbjuder gratis Live Streaming på La Liga hela säsongen.
Gör så här:
1. Registrera ett konto via vår unika bonuslänk här.
2. Gör en valfri inbetalning på ditt konto.
3. Se till att ha pengar på ditt sportkonto och du ser all La Liga fotboll gratis.

Till Unibet

Top 3 oddsbonusar på La Liga

1. Tipwin ger nya kunder 100% upp till 1000 kr på odds som ett av få bolag i dessa tider Till Tipwin

2. Unibet är ett av världens största spelbolag och ger nya kunder upp till 100 kr i oddsbonus. Till Unibet

3. Betsson ger nya kunder 100% upp till 100 kr i välkomstbonus på odds. Betsson är ett betrott spelbolag med bra liveodds på La liga. Till Betsson

Bästa odds på La Liga matcher

Här ser du oddsen på de kommande matcherna i La Liga från de bästa svenska spelbolagen. Spela där oddsen är som högst!

Spanska La Liga i fotboll

Spanska fotbollsliga La Liga eller Primera División Liga de Fútbol Profesional som den också kallas startades redan 1929 då flera av de spanska klubbarna gick samman och bildade en gemensam spansk fotbollsliga. 10 klubbar var med från start och det var: FC Barcelona, Real Madrid, Athletic Bilbao, Real Sociedad, Arenas Club de Getxo, Real Unión, Atlético Madrid, RCD Espanyol, CE Europa och Racing Santander. Tre av klubbarna Barcelona, Real Madrid och Athletic Bilbao har aldrig ramlat ur första ligan. Barcelona och Real Madrid har dominerat ända sedan starten och har flest titlar. Under spanska inbördeskriget 1936-1939 var det inget spel i La Liga.

Ligans första vinnare var Barcelona och under tidigt fyrtiotal var Valencia, Sevilla och Atletico Madrid de starkaste lagen. Under senare delen av 40 och 50 talet vann Barcelona och Valencia flest seriesegrar. Men mellan åren 1961-1980 dominderade Real Madrid fullständigt med hela 14 vunna seriesegrar. I början av 80-talet hade Real Sociedad och Atletic Bilbao två ligatitlar var. Därefter var det dags för ny Real Madrid dominans under de kommande 5 åren. Därefter fick Barcelona lite att säga till om och vann flera tunga titlar. De senaste årtiondena har Real Madrid och Barcelona växlat i toppen med några få lag som vunnit emellan. Utmanare som Valencia och Atletico Madrid har lyckats att vinna La Liga enstaka år.

La Liga Mästare

Real Madrid som vi nämnt är den stora dominanten i spansk fotboll med totalt 34 ligatitlar och 12 Champions League titlar. Barcelona är den andra stora klubben i La Liga och de har 25 ligatitlar och 5 Champions League. Atletico Madrid skuggar bakom de stora giganterna med 10 ligatitlar. Athletic Bilbao har 8 titlar och Valencia har 6 titlar. Den mest kända matchen i La Liga kallas för El Clasico och spelas mellan Real Madrid och Barcelona och följs av en hel värld.