Europa League tabell

Europa League tabell

Europa League Tabellen 2019

Här hittar ni alla Europa League Tabeller och ett komplett spelschema för alla grupper. Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Europa spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som Manchester Utd, Feyernord, Napoli och många fler av de bästa klubbarna i Europa.

Välj Fotboll - Q-Z- UefaEuropa - Respektive grupp.

Live Streaming Europa League 2019

Unibet erbjuder gratis Live Streaming på utvalda matcher i Europa League.
Gör så här:
1. Registrera ett konto via vår unika bonuslänk.
2. Gör en valfri inbetalning på ditt konto. (bonus 200% upp till 1000 SEK)
3. Se till att ha pengar på ditt sportkonto och du ser Europa League gratis
Till Unibet

Europa League i fotboll

Europa League i fotboll är en klubblagsturnering som ligger snäppet under Champions League. Europa League hette tidigare Uefa-Cupen och Mässcupen och spelades första gången 1955. Det var då en turnering för städer som hade mässor. Hade en stad flera klubbar så skickade man en kombination av spelare att representera staden. Men från mitten av 60-talet var det bara europeiska klubbar som var med i Cupen. Mässcupen dominerades av spanska och sydeuropeiska klubbar som vinnare och det var först 1968 som Leeds vann som ett lag från Norra Europa kunde vinna. 1971 bytte Mäss-cupen namn till Uefa-Cupen mär Uefa tog över arrangemanget av cupen. Uefa-Cupen var länge öppen för tvåorna och treorna i de inhemska ligorna (förutom i de fyra stora ligorna där klubbar två till fem deltog). Säsongen 2009/2010 bytte cupen namn till nuvarande Europa League

Svenska framgångar i Uefa Cupen

I början av 80-talet fick ett svenskt klubblag i form av IFK Göteborg stora framgångar i Uefacupen och IFK vann finalen säsongen 1981/82 då de besegrade storfavoriten Hamburg med sammanlagt 4-0 i finalen. IFK Göteborg återupprepade sedan bedriften säsongen 1986/87 då de besegrade Dundee United i finalen med 2-1 sammanlagt. Sven-Göran Eriksson var tränaren och kända profiler som Glenn Hysén och Torbjörn Nilsson var med.

Europa League Mästare

Sevilla är det lag med flest titlar i Europa League och Uefa-Cupen då man lyckats vinna turneringen hela 5 gånger. Därefter följer tre lag som alla lyckats vinna turneringen 3 gånger dessa lag är Juventus, Inter och Liverpool. På två vinster finns bland annat klubbar som IFK Göteborg och Tottenham. Men även Real Madrid har lyckats vinna Uefa-Cupen 2 gånger. Spanien är annars det landet med flest segrar 10 stycken och 5 finalförluster. Därefter följer Italien med 9 segrar och England med 8 segrar.