Holländska ligan tabell - Eredivisie Holland

Här hittar ni den Holländska Liga Tabellen och ett komplett spelschema för Nederländernas högsta division i Fotboll Eredivisie för herrar.

Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Holland spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som Ajax, PSV, Feyenoord, Groningen, AZ Alkmar, Herenveen och många fler av de bästa klubbarna i Holland.

Holländska Ligan tabell

Live Streaming Holländska Ligan

Unibet erbjuder gratis Live Streaming på Eredivisie hela säsongen.
Gör så här:
1. Registrera ett konto via vår unika bonuslänk här.
2. Gör en valfri inbetalning på ditt konto.
3. Se till att ha pengar på ditt sportkonto och du ser all Eredivisie fotboll gratis

Till Unibet

Bästa odds på Holländska ligan matcher

Här ser du oddsen på de kommande matcherna i Eredivisie från de bästa svenska spelbolagen. Spela där oddsen är som högst!

Holländska Ligan Eredivisie i fotboll

Holländska ligan eller (Eredivisie = Nederländska: Ärodivisionen/Hedersdivisionen) som den också kallas startades säsongen 1956/1957. Mellan år 1990-1999 hette ligan PTT Telecompetitie efter sponsorn PTT telecom. Detta ändras sedan till KPN Eredivisie. Mellan 2002-2005 hette ligan lite otippat Holland Casino Eredivisie. Men numer sponsras ligan av Sponsorloterij men namnet hter kort och gott bara Eredivisie av juridiska skäl.

Eredivisie Mästare

De tre största klubbarna i holländska ligan är definitivt Ajax, PSV Eindhoven och Feyenoord. Alla dessa tre lag har aldrig ramlat ur förstaserien. Ajax har vunnit ligan flest gånger med 26 gånger. Dessutom var och är Ajax ett mycket populärt lag med många supportrar världen över. Framförallt på 70 och 80 talet spelade de en framträdande roll för den nya sortens totalfotboll. Tvåa är PSV med sina 21 ligatitlar. Feyenoord har 10 titlar totalt i första serien.

Svenskar i Holländska ligan

Det har tradionellt varit många svenskar som spelat i Holländska ligan och därför har det varit en liga som intresserat oss svenskar lite extra. Exempel på gamla svenska storspelare i Holland är Torbörn Nilsson (PSV), Glenn Hysén (PSV), Peter Larsson och Stefan Pettersson Ajax. På senare år har Andreas Granqvist, Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg och John Guidetti spelat i Holland. Nu är den mest profilstarke svensken Jesper Karlsson som spelar i AZ Alkmar.

Vinnarodds på Eredivisie

Om du klickar på fliken Outrights så får du uppdaterade vinnarodds på vem som vinner Holländska ligan. Du ser även alla matcher i tabellen nedan med bästa odds från svenska spelbolag.