SDHL tabell med spelschema och resultat

Här hittar ni Svenska DamHockeyligan Tabellen tidigare SDHL och ett komplett spelschema med resultat för Sveriges högsta hockeyliga för damer.

SDHL Tabellen hittar ni här och den innehåller resultat, målskyttar, utvisningar och mycket annat för Svenska damhockeyligan. Här ser ni alla tider och datum när matcherna spelas. Inklusive hemma och borta statisktik samt spelschema för samtliga matcher hittar ni i den uppdaterade Elitserie tabellen.

Elitserie tabell

Live Streaming SDHL

Svenska damhockeyligan (SDHL) kan du se via live stream från C-More live stream och utvalda matcher via SVT.

Gör så här för att se Svenska DamHockeyligan via live stream:
- Registrera ett konto hos CMORE
- Välj paket Plus Premium så ser du alla matcher.
- Se alla matcher via livestream via appen C-MORE i din mobiltelefon eller surfplatta. Eller direkt via din dator på Cmore.se

Bästa odds på SDHL matcher

Här ser du oddsen på de kommande matcherna i SDHL från de bästa svenska spelbolagen. Spela där oddsen är som högst!

Elitserien i Ishockey för damer

SDHL eller svenska damhockeyligan som den numera kallas är den svenska högsta ligan i Ishockey för damer. SDHL startades säsongen 2016 och innan dess hette den Riksserien och den startades 2008. Så damhockeyn är relativt ung ännu men ökar hela tiden i popularitet. Utmärkande klubbar i SDHL är AIK, Leksand, Brynäs, Modo Linköpings FC som varit med i alla säsonger sedan 2008.

Innan man samlade de bästa lagen så fanns det något som hette Svenska mästerskapet eller Svenska riksmästerskapet som det hette mellan 1984/1986 som pågick mellan 1984-2007. En utmärkande och dominant klubb på den tiden var Nacka HK som tog hela 9 sm-tecken under perioden. Ett lag som var med och utmanade då var även Mälarhöjden/Bredäng som kort och gott kallades M/B Hockey. Men nu är det alltså SDHL som gäller och den har blivit mer och mer professionell med åren.

Svenska mästare i Damhockey

Nacka och M/B Hockey är de mest framgångsrika lagen genom historien. Men det är längesen dessa klubbar upphörde och nu på senare år är det AIK somk fortfarande hänger kvar sedan den tiden. Nu på senare år är det Luleå som dominerat SDHL med 4 raka titlar och de är det lag som alla vill slå. Utmanare på senare år är även lag som Brynäs, Linköping och Djurgården.