Serie A tabell och spelschema

Serie A tabell

Här hittar ni Serie A Tabellen och ett komplett spelschema för italienska ligan i fotboll för herrar. Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Italien spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som Juventus, Milan, Inter, Napoli, Roma coh många fler av de bästa klubbarna i Italien.

Live Streaming Serie A

Unibet erbjuder gratis Live Streaming på Serie A.
Gör så här:
1. Registrera ett konto via vår unika bonuslänk.
2. Gör en valfri inbetalning på ditt konto.
3. Se till att ha pengar på ditt sportkonto och du ser italienska ligan gratis
Till Spelbolag Unibet

Om Serie A

Serie A som startade redan 1929 har länge varit en populär liga för oss svenskar. Redan 1949 spelade den magiska trion Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Zlatan Ibrahimovic i Serie A för AC Milan. Även på senare år har SerieA varit intressant med först Jesper Blomqvist och senare Zlatan Ibrahimovic.

På 1990 talet var Milan det dominerande laget i Italien men även ute i Europa. På 2000 talet tog Inter över staktpinnen för att de senaste åren lämna över den till Juventus. Serie A har varit kantat av skandaler och mutanklagelser de senaste åren. Samtidigt har den italienska fotbollen inte samma slagkraft som de haft och den har blivit omsprungen av andra ligor.

Men i Sverige ä fortfarande intresset för Serie A stort mycket på grund av Zlatans tid i Italien. Flest sergar i Serie A har Juventus med hela 33 stycken. Serie A kallas i Italein för Scudetto som betyder "liten sköld".