Finska ligan tabell - Veikkausliiga Finland

Här hittar ni den Finska Liga Tabellen och ett komplett spelschema för Finlands högsta division i Fotboll Veikkausliiga för herrar.

Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Finland spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som HJK, FC Inter Turkuu, Kups, Ilves Tampere, IFK Mariehamn och många fler av de bästa klubbarna i Holland.

Finska Ligan tabell

Live Streaming Finska Ligan Veikkausliiga

Unibet erbjuder gratis Live Streaming på Veikkausliiga hela säsongen.
Gör så här:
1. Registrera ett konto via vår unika länk här.
2. Gör en valfri inbetalning på ditt konto.
3. Se till att ha pengar på ditt sportkonto och du ser alla matcher i finska ligan gratis

Till Unibet

Bästa odds på Finska Ligans matcher

Här ser du oddsen på de kommande matcherna i Finska Ligan från de bästa svenska spelbolagen. Spela där oddsen är som högst!

Finska Ligan Veikkausliiga i fotboll

Finska ligan (Veikkausliiga) eller Tipsligan på svenska som den också kallas startades så sent som 1989 med säsongstart 1990. Innan dess fanns den så kallade mästerskapsserien som startade 1930 och kallades för Mestaruussarja. Mellan år 1990-1991 hette ligan Fotbollsligan för att sedan byt till nuvarande namn. Finska högstaligan består av 12 lag och spelas vår till höst på samma sätt som den svenska allsvenskan. det mest vinstrika och mest kända laget heter HJK Helsingfors.

Veikkausliiga Mästare

Som vi tidigare nämnt är HJK det numer mest framgångsrika laget i Finland. De har 11 titlar sedan starten 1990. En annan framgångsrik klubb är FC Haka som har vunnit ligan 5 gånger på 90 och 2000 talet var de mest framgångsrika. Finska ligan har en del popularitet hos svenskar främst pga de många finnar som bor och arbetar i Sverige. På senare tid har även de finländska fotbollslandslaget spelat upp sig och ska nu spela EM i Fotboll för första gången. Detta kommer ge ett uppsving även till den inhemska ligan.

Svenskar i Finska ligan

Inte många svenska spelare har lockats över att spela i den finska ligan då den rankar sämre än den svenska ligan. Det har dock varit några svenskar som spelat på Åland och IFK Mariehamn. T.ex Bobbie Friberg da Cruz, Philip Sparrdal Mantilla och Robbin Sellin.

Vinnarodds på Finska Ligan

Om du klickar på fliken Outrights så får du uppdaterade vinnarodds på vem som vinner Finska ligan. Du ser även alla matcher i tabellen nedan med bästa odds från svenska spelbolag.