Hockey Allsvenskan tabellen med spelschema och resultat

Här hittar ni Svenska Hockeyallsvenskans tabell med spelschema och resultat för Sveriges näst högsta hockeyliga för herrar.

Här ser ni alla tider och datum inklusive resultat och spelschema för samtliga matcher hittar ni i den uppdaterade Hockeyallsvenska tabellen.

Hockey Allsvenskan tabell

Live Streaming Hockeyallsvenskan

Hockey Allsvenskan i Hockey kan du numer endast se via live stream från C-More live stream

Bästa odds på Hockeyallsvenskan matcher

Här ser du oddsen på de kommande matcherna i Hockeyallsvenskan från de bästa svenska spelbolagen. Spela där oddsen är som högst!

Om Hockey Allsvenskan Tabellen

I Hockeyallsvenskan spelas 52 omgångar och det är 14 lag som möter varnadra hemma och borta 2 ggr under en säsong. Namnet HockeyAllsvenskan kom 2005 och som bäst kan två lag från serien kvala sig upp till SHL. Det är stor ekonomisk skillnad mellan ligorna och därför är det även stor skillnad i kvalitet.

Det är många av de rutinerade lagen som någon gång då och då gjort en säsong i HockeyAllsvenskan. Det är lite som att börja om med tanke pa att man måste göra sig av med dyra spelare med höga löner. Ofta blir de att man bygger nytt med klubbens juniorer- Och då kan det ta några såsonger innan man är tillbaka i SHL.

Gamla storlag som just nu spelar här är: Timrå, Leksand, AIK, Björkloven, Södertälje och Modo. Flest säsonger i HockeyAllsvenskan har Mora gjort med hela 23 st. Tätt följda av Björklöven med sina 22 säsonger.

Uppflyttning och nedflyttning har ändrats en hel del genom åren. Allmänt gäller att vinnare samt de bästa lagen i Allsvenskan kvalar för att spela i SHL under nästa säsong. De sämsta lagen från Allsvenskan hamnar i Hockeyrettan som divisionen under heter, antingen direkt eller via kval. Generellt är det svårt att gå upp en eller flera divisioner i hockey då det är så få lag som flyttas upp.