Stryktipset och hur man får 13 rätt

Här finner du information om spelformen Stryktipset som erbjuds av Svenska Spel. Allt handlar om att bli ensam vinnare med 13 rätt! Svenska spel har sedan länge Stryktipset och tanken med Stryktipset är att man med en liten insats skall kunna vinna stora pengar.

Så här spelas Stryktipset hos Svenska Spel

Stryktipset hade premiär så tidigs som den 20 oktober 1934 då priset per rad var 25 öre. Nu är priset per rad 1 kr.

Raderna fylls i på spelkuponger som finns hos spelombuden. Det går även att fylla i tipset online på svenskaspel.se. Kupongerna kan antingen fyllas i med enkelrader eller system. Känd slogan för stryktipset: "13 rätt är respekt"

Till Svenska Spel

Stryktipset

Enklaste formen är M-system som byggs av enkelspel, halv- och helgarderingar. Det blir fort många rader med M-systemet. Lösningen på det är R- och U-systemen. Där reduceras antalet rader ur ett M-system enligt speciella regler, och dessa kallas därför reducerade system. R system kan ha olika garantier till exempel 12 rätts garanti. För att vinna pengar måste man minst ha 10 av 13 rätta tippningar.

Av hela vinstpotten återbetalas 65 % i form av vinster. En nyhet från i år är att det finns en 10-miljonersgaranti på Stryktipset. En ensam vinnare med 13 rätt på Stryktipset garanteras alltid minst 10 miljoner kronor.

Om du inte själv vill fylla i raden kan du använda dig av PIX som autmatiskt fyller i en rad baserat på vad experter tycker och en del slump också. Du kan utgå från den även när du lägger in olika systemspel och själv ändra efter behag som du vill

Vinstfördelning Stryktipset
Antal rätt Vinstfördelning Vinstchans
13....40 %......1:1594323
12....15 %......1:61320
11....12 %......1:5110
10....25 %......1:697
Totalt 100 % 1:607

Till Stryktipset

Topptipset en del av Stryktipset

En nyhet som Svenska Spel har lanserat är Topptipset som utgör endast de 8 översta matcherna på Stryktipskupongen. Detta är oftast matcher från Premier League vilket gör det enklare för spelaren att hålla koll och få alla rätt. Utdelningen på Topptipset är bara på 8 rätt och totalt ger den en utbetalning på 72,5 procent tillbaka till spelaren. Topptipset har även börjat med en omgång varje dag så här finns oftast ett topptips tillgängligt nästa varje dag som det går att få ihop 8 intressanta fotbollsmatcher. Men lördagens Topptips är det mest populära och uppskattas som ett komplement till Stryktipset.

En annan nyhet är "Sportkryss" som tidigare kallades joker som gör att du kan satsa på ett antal nummer i tillägg till din stryktipskupong. På varje kupong du lämnar in kan du välja att vara med på dragningen av Sportkryss som vid 7 rätt kan ge dig 10 miljoner kronor. Det kostar 10 kronor per kupong att vara med.

Beställa 13 rätt tröjan

Om du lyckas pricka in 13 rätt någon gång när du spelar Stryktipset så kan du få köpa den exklusiva 13-tröjan. För att få ditt exemplar av 13-rätt-tröjan krävs det att du fått 13 rätt på stryket. Kontakta sedan kundtjänst för att få en kod för att beställa ditt ex.