E-sports betting och hur man spelar

E-sports betting blir allt större och idag finns det att spela på hos alla svenska spelbolag. E-sport är tävlingar i olika dataspel och framförallt är det följande spel man tävlar inom: CS:GO (CounterStrike), Starcraft 2, Dota 2, League of Legends, Owerwatch, HeartStone samt Heroes of the Storm. Du bettar på det lag eller den tävlande du tror skall vinna matchen eller turneringen.

Att betta på E-Sport är inte alls olikt vanlig betting när man spelar på fotboll, hockey eller tennis. Det som skiljer sig är att om man ska betta på e-Sport behöver man lite kunskap om de olika dataspelen istället samt lite koll på de tävlande. För den som har koll på det kan e-sports betting vara både intressant och lönsamt. Vi skall nedan titta lite nämare på vilka spelbolag som kommit längst i att erbjuda odds på Esport!

E-Sports betting hos de bästa spelbolagen

E-sports betting Top 5

Plats Spelbolag E-sports betting Registrera
1. Live Betting Esport Pixelbet Pixel.bet är den nya gamingsidan helt inriktad på bara E-sport. Sidan är gjord av gamers för gamers. Här hittar du flest odds! Om du bara har e-sport i huvet är det hit du ska vända dig. Registrera
2. Live Betting Esport Betway Betway är bland de bästa i Sverige på Esport. Det är här du som gillar att betta på E-sport kommer hitta flest odds och ofta även de bästa oddsen! Skall du bara ha ett spelkonto för att betta på Esport är det Betway som gäller! Registrera
3. Live Betting Betsafe Betsafe var ett av de första spelbolagen att ta in Esport i sitt spelutbud. Och därefter har de fortsatt vara bland de bästa både vad gäller höga odds och spelutbud på E-sports. Här bör den som vill spela på Esport ha ett spelkonto! Registrera
4. Live Betting Leo Vegas Leo Vegas är ett av Sveriges bästa spelbolag och med ett ständigt växande utbud av Esport är detta en bettingsida att prova på. Speciellt bra fungerar LeoVegas i mobilen vilken gör dem till det bästa valet för livebetting på E-sports. Registrera
5. Live Betting Unibet Unibet är bra på det mesta och Esports är inget undantag. Här finns en egen sektion med odds på Esport inklusive livebetting på de stora turneringarna! Vill du ha flera spelbolag och spela där oddset är högst är Unibet ett bra val! Registrera

Hur spelar man på E-sport?

Hur spelar man då på Esport. Ja för den som är van vid att spela på odds så är det precis samma sak att spela på Esport. Men har man inte spelat på odds tidigare och vill betta på esport har vi här en kort introduktion:

Så här gör du för att spela på Esport.
1. Registrera ett spelkonto hos ett spelbolag
2. Gör en insättning, vill du kan du även få en av spelbolagens bonusar
3. Logga in på ditt spelbolag och leta upp Esports fliken bland oddsen alternatvit sök på Esports i sökrutan
4. Lägg dina spel på Esports
Det är med andra ord inte svårt att spela på Esports. Och för den som har bra koll på de olika lagens form och har sett tidigare matcher så kan det finnas pengar att tjäna. Då Esports är lite svårare att sätta odds på än ex fotboll och hockey kan det vara smart att spela hos mer än ett spelbolag då oddsen kan variera kraftigt.

Vilka dataspel tävlar man i inom Esport

De dataspel som spelbolagen erbjuder odds på inom Esports är framförallt: CounterStrike, Starcraft 2, Dota 2, Heroes of the Storm, League of Legends, Owerwatch, Tekken samt HeartStone. Spelar man något eller några av spelen själv kan det vara en extra fördel att betta på Esports. Men framförallt så gäller att ha koll på de lagens som spelar. Vilka lag är i form och så vidare. Ett annat spel som vuxit stort på senare tid och där vi förväntas se en hel del tävlingar och turningar framöver är EPIC Games Fortnite.

Spelformer inom esports betting

Här listar vi de vanligaste spelformerna inom esports betting:
- Matchvinnare. Den klart vanligaste spelformen där du spelar på det lag eller den spelare du tror skall vinna matchen. Härgäller det att ha koll på lagets form och tidigare möten.
- Turneringsvinnare. Här spelar du på vilket lag eller spelare som vinner finalen i turneringen. Även detta är en vanlig spelform och här är det ofta de stora lagen det handlar om.
- Handikappspel. Vanligt inom esportsbetting är att man ger ett sämre lag försprång (handikappp). Vem vinner matchen om ett lag startar med 5 pluspoäng? Men flera spelbolag erbjuder även handikapp odds på att favoriten får extra fördel och det passar bra om du tror på en rikig skräll.

Kända lag inom Esports

För den som är insatt i Esports finns många kända lag. Det som vi i Sverige mest förknippar med Esport är Counterstrike. Och där har det för svensk del handlat om NIP, Ninjas in Pyjamas som varit bäst i världen vid flera tillfällen. På senare tid har danska Astralis tagit över och är just nu mycket framgångsrika på CS:GO. Andra bra lag är Natus Vincere, North, Face Clan och NRG esport.
Inom DOTA 2 finns många bra lag de kändaste just nu är OG Dota 2, PSG.LGD, Team Liquid, Evil Geniuses och Virtus Pro. Heroes of the Storm är även det stort imon Esport och kända lag här är: Dignitas, Gen.G Esports, Tempest och Ballistix.

Svenska landslaget inom esport

Svenska e-sportlandslaget representerar Sverige vid alla VM och har tagit medalj. Oftast har Sverige valt att skicka 11 spelare till VM och då är det 5 st CS:GO spelare och 5 st LoL spelare samt 1 spelare för Tekken. Svenska Spel är med och sponsrar VM laget och är även inblandad i de olika kvalen till VM. Störst framgång har Sverige haft inom CS:GO.

Sveriges mest kända Esportare är utan tvekan Emil Christensen alias Heaton som under flera år var Sveriges klart bästa Counterstrike spelare. Han har även medverkat i SVTs Mästarnas Mästare där Sveriges största idrottsstjärnor bjuds in.

Skattefria vinster på esport

Det finns idag många bra spelbolag med svensk spellicens som eerbjuder bra sportsbetting på Esporten. De vi tipsar om har alla en svensk spellicens och det innebär skattefria vinster. Skull man som spelare välja ett spelbolag utan svensk licens måste man skatta för sina vinster. I många fall får man även problem med att ta ut sina vinstpengar och det är något vi inte rekommenderar. Välj därför ett spelbolag med svensk licens.