Allsvenskan Tabell, spelschema och resultat

Här hittar ni den Allsvenska Tabellen och ett komplett spelschema med alla resultat för Sveriges högsta division i Fotboll för herrar.

Här ser ni alla matchtider och speldatum när de bästa lagen i Sverige spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som AIK, IFK Göteborg, Malmö FF, IFK Norrköping, Hammarby, Djurgården, Elfsborg, BK Häcken och många fler av de bästa klubbarna i Sverige.

Allsvenskan tabell

Live Streaming Allsvenskan

Allsvenskan och Superettan ses via Discovery Nordics kanaler som har köpt rättigheterna. Det innebär att alla matcher i Allsvenskan kommer visas på Dplay samt några utvalda matcher på Kanal 5 och Kanal 9. Vill du se på matcherna via livestream är det alltså Discovery plus som gäller. För att se Allsvenskan och Superettan behövs paketet Discovery plus Total och det kostar 349 kr/mån.

Bästa odds på Allsvenskan matcher

Här ser du oddsen på de kommande matcherna i Allsvenskan från de bästa svenska spelbolagen. Spela där oddsen är som högst!

Allsvenskan i fotboll

Allsvenskan i fotboll för herrar är en svensk liga som startade år 1924 och har därefter spelats varje år ända fram till idag. Innan dess spelades svenska mästerskapet från 1896 fram till 1924. Första matchen spelades den 3 augusti 1924 och spelades höst-vår ända fram till 1956. Det var totalt 12 lag med i debutsäsongen men inget lag norr om Gästrikland fick delta. Från och med 1957 spelas Allsvenskan i fotboll i stället vår-höst. Från 1972 utökades antalet lag till nuvarande 14 lag. Däremot så vann man inte Allsvenskan om man kom först i tabellen utan det gjorde man först efter slutspel.

Från och med säsongen 1993 så ändrades Allsvenskan till den nuvarande spelformen utan slutspel igen. Det var dock totalt 14 lag som spelar i serien. 2007 ändrades det då slutligen till nuvarande spelform med som idag 16 lag. De två sämsta lagen åker ur direkt och det tredje laget från slutet får kvala mot 3 an i superettan. Vinnaren av Allsvenskan får ett kvalspel till Champions League. Tvåan och trean får chans till spel i Europa League.

Svenska mästare i Allsvenskan

Malmö FF har flest Allsvenska mästare med 22 titlar. Två ligger IFK Göteborg med 18 och IFK Norrköping ligger 3:a med sina 13 titlar. Detta är lite olika beroende på hur man räknar men klart är att Malmö FF är mesta mästarna för tillfället efter sina senaste framgångar på 2010-talet och 1960 och 1970-talet då man hade stora framgångar. IFK Göteborg hade sin glans-period främst på 80 och 90-talet då man även vann UEFA-Cupen två gånger.