Tippeligan tabell och spelschema - Eliteserien

Eliteserien och Tippeligan tabell

Här hittar ni Tippeligans Tabell och ett komplett spelschema för Norges högsta division i Fotboll för herrar. Ligan heter numera endast Eliteserien men namnet Tippeligaen kommer att leva kvar länge tror vi. Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Norge spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som Rosenborg, Molde, Brann, Odd BK och många fler av de bästa klubbarna i Norge.

Live Streaming Tippeligan

Unibet erbjuder gratis Live Streaming på Norska Tippeligan hela säsongen.
Gör så här:
1. Registrera ett konto via vår unika bonuslänk.
2. Gör en valfri inbetalning på ditt konto.
3. Se till att ha pengar på ditt sportkonto och du ser norska ligan gratis
Till Unibet

Om Eliteserien

Från och med säsongen 2017 används endast namnet Eliteserien för norges högsta division för herrar. Namnet Tippeligaen kom från deras avtal med Norsk Tipping men norska medier har hela tiden valt att kalla ligan för Eliteserien.

Sedan 2009 består ligan av 16 lag vilket innebär att varje lag spelar 30 matcher under en säsong. En säsong som pågår mellan mars och november. Vinnaren av Eliteserien (Tippeligaen) spelar Champions League kval medans tvåan och vinnaren av norska cupen kvalar till Europa League.

De flesta maratontabeller för norsk fotboll räknar ända tillbaka till 1937 och då ser man att det är Rosenborg BK som dominerat stort med hela 25 segrar. Fredrikstad och Viking har 9 respektive 8 segrar i ligan. De senaste åren är det Rosenborg som återtagit tronen i Norsk fotboll.