Champions League tabell och resultat

Här hittar ni UEFA Champions League Tabellen och ett komplett spelschema med alla resultat för Europas mästarliga i Fotboll för herrar.

Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Europa spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som Barcelona, Bayern München, Real Madrid, Manchester City, Liverpool, PSG och många fler av de bästa klubbarna i Europa.

Champions League tabell

Erbjudanden Champions League

Spelbolag Unibet har under hela Champions League säsongen flera bra erbjudanden.

Gör så här för att se Champions League via live stream:
- Registrera ett konto hos CMORE
- Ladda ner Appen eller kolla direkt på CMORE.se

Bästa odds på Champions League matcher

Här ser du oddsen på de kommande matcherna i Champions League från de bästa svenska spelbolagen. Spela där oddsen är som högst!

Champions League i fotboll

Champions League heter den största och mest prestigefyllda Cupen i Europa för klubblag. Föregångaren till Champions League hette tidigare Europacupen för mästarlag, Europacupen eller Mästarcupen. Och i början var det bara de lag som vunnit sin respektive liga som var med och spelade. Övriga lag fick spela i Uefa Cupen eller Cupvinnarcupen. Turneringen spelades för första gången säsongen 1955/56. Men efter säsongen 1992-1993 ändrades namnet till nuvarande UEFA Champions League. Från säsongen 1997/98 så ändrades det om så att även flera andra-, tredje- och fjärdeplacerade klubbar från länder med de högst rankade högstadivisionerna får vara med. Allt enligt en ranking som bestäms av UEFA och ligger till grund hur det tidigare gått i turneringen.

I nuvarande format så spelas det ett gruppspel där flera lag från de stora europeiska ligorna kvalificerar sig direkt. Övriga lag får gå igenom upp till 4 kvalrundor för att få en plats i Champions Leagues gruppspel. I gruppspelet går 1:an och tvåan vidare från varje grupp och möts i åttondelsfinaler. Därefter är det kvartsfinal, semifinal och final. Alla slutspelsmatcher är dubbelmöten förutom finalen. Det innebär att lagen får en chans att mötas på både borta och hemmaplan.

Champions League Mästare

Real Madrid är den mest framgångsrika klubben i turneringens historia. Real har i skrivande stund 12 vinster och tre finalförluster. AC Milan är den andra mest framgångsrika klubben i Champions League med sina 7 vinster och 4 andraplaceringar. Sen kommer tre lag med 5 segrar och det är Barcelona, Bayern München och Liverpool. Den enda svenska laget som medverkat i finalen spelades 1979 mellan Nottingham - Malmö FF. Malmö förlorade dock med 1-0. Vi får nog vänta innan det är uppe ett svenskt lag i final i den finaste klubblagsturneringen.