Elitserien Handboll tabell

Elitserien Handboll tabell

Här hittar ni den svenska Elitserie Tabellen i Handboll och ett komplett spelschema för Sveriges högsta division i Handboll för herrar.

Live stream Handboll Elitserie

Elitserien i Handboll kan du numer endast se via live stream från C-More live stream

Gör så här för att se Handbollsligan via live stream:
- Registrera ett konto hos CMORE
- Välj paket Premium så ser du alla Handbollsligan matcher för 449 kr i månaden. Binder du dig för ett år kostar det för närvarande 349 kronor i månaden.
- Se alla matcher via livestream via appen C-MORE i din mobiltelefon eller surfplatta. Eller direkt via din dator på Cmore.se

Handbollsligan - Elitserien i Handboll

Handbollsligan tidigare Elitserien i Handboll är Sveriges högsta liga i Handboll. Mellan 1934-1990 hette ligan Allsvenskan i Handboll och mellan 1990-2016 hette den Elitserien i Handboll. Nu från i år är den omdöpt till kort och gott Handbollsligan. I handbollsligan spelar 14 lag en grundserie om 32 matcher. De 8 bäst placerade lagen gör sen upp i ett slutspel i bästa av 5 matcher. 1-2 möter 7-8 och 3-4 möter 5-6 i kvartsfinaler. Vinnarna spelar sen semifinal och final för att kora Svenska mästaren i Handboll.

Svenska mästare i Handboll

Sedan 1935 så är Redbergslids IK (RIK) den mest framgångsrika klubben någonsin. Totalt har man spelat ihop 20 stycken SM-guld och 23 seriesegrar i Handboll. Två i maratontabellen över SM-Guld i Handboll hittar vi HK Drott med 10 seriesegrar och 11 stycken SM-Guld. på 7 titlar hittar vi IFK Kristianstad och Heim. IFK KRistianstad är den på senare år som etablerat sig som de bästa svenska handbollslaget.