Superettan Tabellen

Superettan tabell

Här hittar ni Superettan Tabellen och ett komplett spelschema för Sveriges näst högsta division i Fotboll för herrar. Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Sverige spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som Helsingborg, GAIS, ÖIS, Halmstad och många fler av de näst bästa klubbarna i Sverige.

Live Streaming Superettan

Allsvenskan och Superettan kan du numera endast se via live stream från C-More live stream

Om Superettan

Superettan fick sitt namn år 2000 och hette innan dess Division 2 mellan 1928-1986 och division I mellan 1987-1999. Superettan består at totalt 16 lag där varje lag spelar totalt 30 matcher. De två bästa lagen flyttas direkt upp i Allsvenskan medans trean får kvala mot det tredje sista laget i Allsvenskan. De två sämsta lagen i Superettan flyttas ner till div 1 och lag nr 13 och 14 får kvala för att försöka hålla sig kvar.

Publiksnittet i Superettan har varierat stort genom åren. De säsonger som Hammarby låg i Superettan hade de som bäst 2014 ett snitt på hela 20451 personer. Mest publik någonsin i Superettan var det när Hammarby mötte Ljungskile den 24 augusti 2014. Hela 31074 personer såg matchen den gången.

Flest säsongen i Superettan har Assyriska gjort med hela 15 säsonger. I Superettan har även några av Sveriges bästa lag gjort en säsong eller två. Malmlö FF, AIK och Djurgården har alla varit nere i Superettan och vänt!