Superettan Tabell och resultat

Här hittar ni en Superettan Tabell och ett komplett spelschema för Sveriges näst högsta division i Fotboll för herrar.

Här ser ni alla tider och datum när de näst bästa lagen i Sverige spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som Mjällby, GAIS, ÖIS, Degerfors, Halmstad och många fler av de näst bästa klubbarna i Sverige.

Superettan tabell

Live Streaming Superettan

Discovery Sweden har förvärvat rättigheterna för att visa Allsvenskan och Superettan från och med 2020-2025. Matcherna kommer sändas i Discoverys kanaler som är femman och nian. För att kunna se matcherna via livestream behvöer du antingen D-play eller Eurosportplayer.

Om Superettan

Superettan fick sitt namn år 2000 och hette innan dess Division 2 mellan 1928-1986 och division I mellan 1987-1999. Superettan består av totalt 16 lag där varje lag spelar totalt 30 matcher. De två bästa lagen flyttas direkt upp i Allsvenskan medans trean får kvala mot det tredje sista laget i Allsvenskan. De två sämsta lagen i Superettan flyttas ner till div 1 och lag nr 13 och 14 får kvala för att försöka hålla sig kvar.

Publiksnittet i Superettan har varierat stort genom åren. De säsonger som Hammarby låg i Superettan hade de som bäst 2014 ett snitt på hela 20451 personer. Mest publik någonsin i Superettan var det när Hammarby mötte Ljungskile den 24 augusti 2014. Hela 31074 personer såg matchen den gången.

Flest säsongen i Superettan har Assyriska gjort med hela 15 säsonger. I Superettan har även några av Sveriges bästa lag gjort en säsong eller två. Malmlö FF, AIK och Djurgården har alla varit nere i Superettan och vänt efter en eller ett par dåliga år! Traditionellt sett är det dock svårt att ta klivet upp från Superettan till Allsvenskan. Det är trots allt stor skillnd mellan de två högsta divisionerna i svensk elitfotboll.