Bundesliga tabell och resultat

Här hittar ni Bundesliga Tabellen och ett komplett spelschema med alla resultat för Tysklands högstaliga i Fotboll för herrar. Matcherna ser ni hos Unibet.com
.

Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Tyskland spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som Bayern München, Dortmund, Hamburg, RB Leipzig, Leverkusen och många fler av de bästa klubbarna i Tyskland.

Bundesliga tabell

Live Streaming Bundesliga

Unibet visar alla matcher i Bundesliga via free live stream.
Allt som behövs är pengar på ditt spelkonto.

Gör så här för att se Bundesliga i Fotboll via live stream:
- Registrera ett konto hos Unibet
- Gör en insättning och se till att ha pengar på ditt spelkonto.
- Klicka upp Unibet TV och se alla matcher i Tyska Bundesliga via Unibet.com

Bästa odds på Bundesliga matcher

Här ser du oddsen på de kommande matcherna i tyska Bundesliga från de bästa svenska spelbolagen. Spela där oddsen är som högst!

Tyska Bundesliga i fotboll

Bundesliga startade säsongen 1963/1964 och det är ganska så sent om man jämför med många av de andra europeiska storligorna. Innan dess hade varje delstat sina egna ligor och serier. Man hade redan innan andra världskriget planer på att införa en rikstäckande proffsliga. Men med Nazisternas intåg gick dessa planer om intet. Men det var först på 1970-talet som Bundesliga fick sitt stora genombrott med moderniseringar och flera sotrstjärnor. Dessutom inträffade den så kallade bundesligaskandalen där det uppdagades ett stort mutbrott. Flera spelare och klubbar var inblandade i läggmatcher och konstiga resultat.

Under 1980-talet var huliganismen ett stort problem i Bundesliga. Det innebar att intresset för ligan sjönk och man hade svårt att locka folk till arenorna. Det stora uppsvingen för den tyska ligan kom istället efter att muren föll 1991. Då kom även de öst-tyska klubbarna med i serie-systemet. De hade dock stora problem ekonomiskt och kunde inte mäta sig med de lag som fanns i väst. Men i stort blev 1990-talet ett stort uppsving för bundesligan och den tyska fotbollen i stort. På 2000 och 2010 talet blev Bundesliga en riktigt bra liga med många lag som kunde hävda sig ute i Europa. Mest framgångsrika klubb är Bayern München.

Bundesliga Mästare

Bayern München är det lag som har tagit överlägset flest Bundesliga titlar. Till och med säsongen 2020/21 har man blivit tyska mästare hela 30 gånger. Tyska Cupen har man vunnit 18 gånger, Champions League 5 gånger, Cupvinnarcupen 1 gång. Klubben grundades redan 1900 och varit en maktfaktor i tysk fotboll det senaste decennierna. På senare år är det bara Borussia Dortmund som har blivit Bundesliga segrare 8 gånger som kunnat utmana Bayern. Hamburg har vunnit ligan 6 gånger men det är länge sedan de på allvar kunnat hota Bayern. i dagsläget har det kommit ett nytt lag som utmanar i Bundesliga och det är Redbull Leipzig. De har en stor sponsor bakom sig och har köpt ihop ett slagkraftigt lag som på sikt kanske kan ta några titlar ifrån Bayern. De återstår dock att se hur det går med den satsningen.

Vinnarodds på Bundesliga

Om du klickar på fliken Outrights så får du uppdaterade vinnarodds på vem som vinner Bundesliga. Du ser även alla matcher och tabell i tabellen nedan med bästa odds från svenska spelbolag.