Superligaen tabell och resultat

Här hittar ni Superligaen Tabellen och ett komplett spelschema för danska ligan i fotboll för herrar. Den heter numer ALKA Superliga efter en ny sponsor.

Här ser ni alla tider och datum när de bästa lagen i Danmark spelar. Du ser också en uppdaterad tabell över de mest populära lagen som FC København, Brøndby, FC Midtjylland och många fler av de bästa klubbarna i Danmark.

Superligaen tabell

Live Streaming Superligaen

Unibet erbjuder gratis Live Streaming på Danska Superligaen hela säsongen.
Gör så här:
1. Registrera ett konto via vår unika bonuslänk.
2. Gör en valfri inbetalning på ditt konto.
3. Se till att ha pengar på ditt sportkonto och du ser Danska ligan gratis
Till Unibet

Bästa odds på Superligaen matcher

Här ser du oddsen på de kommande matcherna i Superligaen Danmark från de bästa svenska spelbolagen. Spela där oddsen är som högst!

Om Superligaen i Danmark

Superligaen är Danmarks högsta division i fotboll för herrar. Numer heter den 3F superliga men popuärt kallas den fortfarande för Superligaen. Den fick sitt dåvarande namn 1991 och ersatte då Division 1. Första hade serien 10 lag men utökades senare till 12 lag och idag har ligan 14 lag och då spelas totalt 26 omgångar.

Superligaen spelas vår-höst precis som ex Premier League gör. De bästa 6 lagen i grundspelet gör upp i titeln i en mästerskapsserie under april-maj medan övriga lag får kämpa om att slippa nedflyttning. Vinnaren av Superligaen får kvala till Champions League nästa säsong. Tvåan och trean spelar i Europa League tillsammans med vinnaren av danska cupen.

Danmarks i särklass mest framgångsrika lag är FC Köpenhamn som även gått långt i Champions League flera år. I Köpenhamn har många duktiga svenska spelare spelat genom åren bl a Olof Mellberg, Marcus Allbäck och Tobias Linderoth för att nämna några. På senare år har det dock blivit svårt för de danska lagen i Europa men några gånger har vi sett dem i Europa League slutspelet.

Vinnarodds på Superligaen

Om du klickar på fliken Outrights så får du uppdaterade vinnarodds på vem som vinner Danska superligan. Du ser även alla matcher i tabellen nedan med bästa odds från svenska spelbolag.