🃏 Vilken pokersajt har Sveriges största pokerbonus?
🎴 Har alla pokersidor en välkomstbonus?
✅ Hur många pokersidor har svensk spellicens?

Spela hos pokersajter med spellicens

Sedan den 1 januari 2019 är det inte längre tillåtet att spela poker hos spelbolag som inte har en svensk spellicens. De bolag som vi listar här på Betsmart har alla en svensk spellicens. Alla de stora spelbolagen som erbjuder poker till svenska spelare idag som ex Unibet och Bet365 har en licens och kan därmed bedriva pokerverksamhet i Sverige.

En annan del med spellagen är att det nu är tillåtet att anordna pokerturneringar via slutna sällskap. Dock måste man ansöka om en licens hos Spelinspektionen innan för att få ett tillstånd. Man får dock inte servera någon alkohol på dessa sammankomster. Det är det bara Casino Cosmopol som har rättigheter att göra. Däremot är det fritt fram för olika pokersiter att erbjuda livepoker turneringar om de har tillstånd till det.

Pokerspel på Nätet

De vanligaste pokerspelen på nätet

De vanligaste poksvarianterna är Texas Holdem och Omaha. De flesta förknippar nog poker på nätet med Texas Holdem, men även Omaha är stort på vissa pokersajter. Generellt sett så är det Texas Holdém poker som erbjuder de stora turneringarna och prispengarna. Så är det ett spel man spom pokerspelare ska behärska fullt ut så är det just Texas Holdem.

På senare år har det kommit en del nya spelvarianter på poker. Framförallt handlar det om olika former som har snabbat upp pokern och att göra vinsterna lite större. Det finns en variant som kallas HexaPro eller Twister som där tre spelare gör upp om en prispott. Det som gör spelet intressant är att vinstsumman slumpas fram och kan bli upp till 1000 ggr insatsen.

Det finns även några fler varianter av poker och bland dessa kan vi nämna 5 och 7 korts stud. Detta är dock ett av de pokerspel som inte spelas av så många spelare, men några av de pokerrum som finns på nätet har turneringar även för de som gillar denna typ av pokerspel.

Olika spelformer

Precis som det finns olika typer av poker, så finns det även många spelformer. Detta gäller alla typer av poker men framförallt Texas Holdém No Limit. För alla som spelar någon annan typ kommer det att finnas samma spel men med ett mindre utbud beroende på vilket spelbolag du väljer.. Nedan följer de vanligaste spelformerna för att spela poker på nätet.

* Turneringar: Detta är den spelform på poker som kan ge de största vinsterna och är kanske det mest intressanta om du gillar att spela poker på nätet. Här spelar man oftas på fulla pokerbord och när spelare åker ut så flyttas man runt till olika bord tills det endast är ett finalbord kvar. Hamnar man där blir det oftast bra med pengar i vinst. En pokerturnering kan ta allt från en eller två timmar upp till ett par dygn.

* Sit´n Go´s: Detta är mindre turneringar som spelas på ett pokerbord med maximalt 10 spelare. Det är en snabbare variant av pokerturnering där vinsterna inte blir lika stora men man hinner spela fler istället. Det finns spelare som lever på att enbart spela Sit n Go så det finns ett värde i att lära sig denna spelform till fullo. Att behärska den kan ge en fördel när man sitter på finalbordet i en större pokerturnering.

* Cash Games: Här spelar du på ett bord och alla pengar du har med dig till bordet kan satsas i varje runda. De olika borden har en gräns på hur mycket Small och Big Blind är men sedan är det upp till dig att välja hur mycket pengar du vill vara med och spela om. Cash games skiljer sig en hel del ifrån turneringarna och spelet här är ofta mycket aggressivare.

Övriga Tips

Ta gärna del av våra pokerecensioner där vi beskriver alla de spelsidor som har poker i Sverige. Det är pokerrum som vi har testat att spela på och vi ger vår bedöming. Sen är det ju så att det fortfarande finns några pokersidor som har en pokerbonus. De sidorna tycker vi att man bör prova på först och främst. Att spela med en bonus innebär att man kan börja vinna pengar direkt utan någon större egen insats. Vi uppdaterar hela tiden med de senaste pokerbonusarna och de senaste pokerrummen som skaffat en svensk spellicens.