Sveriges EM-Trupp presenteras 18 maj 2021

Janne Andersson har bråda dagar när han funderar över vilka som ska med till Fotbolls EM i sommar. Sveriges EM-Trupp presenteras 18 maj men vi kan redan nu ge dig en EM-trupp som vi tror kommer spela för Sverige i EM.

Tror du att Sverige vinner EM får du just nu 101 ggr pengarna hos William Hill

Sveriges EM-Trupp 2021

Sveriges EM-Trupp 2021

Vi går igenom lagdel för lagdel om vilka som kommer med till sommarens EM. Totalt ska det finnas 26 platser i den officiella truppen till Fotbolls EM 2021

Målvakter:

Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn
Robin Olsen, Everton

Kommentarer: Detta är de tre målvakter som Janne har föredragit under en längre tid. Robin Olsen är given etta även om han har fått begränsat med speltid i sitt Everton under våren. Om någon av dessa 3 blir skadade står Pontus Dahlberg från Häcken redo att hoppa in.

Försvarare i Sveriges EM-Trupp

Victor Nilsson Lindelöf, Man United
Mikael Lustig, Gent
Ludwig Augustinsson, W Bremen
Pontus Jansson, Brentford
Emil Krafth, Newcastle
Filip Helander, Rangers
Pierre Bengtsson, Köpenhamn
Marcus Danielsson, Dalian Wanda
”Andreas Granqvist, Helsingborg”

Kommentarer: Detta är den troliga backuppsättningen för Sverige i EM. Här finns gott om alternativ att laborera med för Janne. Den stora frågan är vem som ska spela bredvid Lindelöf i backlinjen. Kan Andreas Granqvist komma tillbaks från sina ljumskproblem och vara en stöttespelare. Vi tror inte det! Hinner Pontus Jansson komma i form efter sin skada? Marcus Danielsson var inte med senast men är en duglig mittback som vi tror kommer med.

Mittfältare

Emil Forsberg, Leipzig
Viktor Claesson, Krasnodar
Sebastian Larsson, AIK
Mattias Svanberg, Bologna
Dejan Kulusevski, Juventus
Kristoffer Olsson, Krasnodar
Ken Sema, Udinese
Albin Ekdal, Sampdoria
”Jens Lys Michel Cajuste, FC Midtjylland”
”Gustav Svensson, Seattle”

Kommentarer: I den senaste VM-kvaltruppen var dessa spelare med på mittfältet och vi tror att det blir samma grupp av spelare som tas ut i Sveriges EM-trupp. Gustav Svensson spelar borta i USA och kanske kan vara aktuell. I så fall tar han platsen före Cajuste som då petas.

Anfallare

Robin Quaison, Mainz
Marcus Berg, Krasnodar
Zlatan Ibrahimovich, Milan
Alexander Isak, Real Sociedad
”Jesper Karlsson, Az Alkmar”
”Sebastian Andersson, Union Berlin”

Kommentarer: Efter att Zlatan tackat ja till EM blev det en plats mindre för Sveirges anfallare. De fyra överst i listan är givna till EM men där bakom finns det flera alternativ som kan vara aktuella. Förutom Jesper Karlsson som fick speltid mot Estland går Jordan Larsson bra i Ryssland. Även John Guidetti knackar på dörren men får nog inte chansen.