Hur ser man bäst Allsvenskan och Superettan 2022? Ja, det finns egentligen bara ett alternativ för den som är riktigt intresserad av att följa sitt favoritlag. Och det är ett abonnemang på Discovery+. Läs mer om vad det kostar och vilka andra alternativ som finns.

Så ser du Allsvenskan och Superettan 2022

Så ser du Allsvenskan och Superettan 2022

Det är Discovery som äger rättigheterna att sända Allsvenskan till och med säsongen 2025. Det betyder att den som vill se Allsvenskan 2022 på TV behöver ett abonnemang som visar Discoverys kanaler inklusive Allsvenskan. Det finns en rad olika TV paket att välja på där Allsvenskan är inkluderad. Vilka man har att välja på beror på vilken TV leverantör man har.

Oavsett vilket så kan man köpa Discovery+ som visar alla matcher digitalt. För att kunna se all sport som Discovery visar inklusive Allsvenskan och Superettan, så behöver du ha ett Discovery+ Total-konto.

Discovery+ Total kostar kostar 349 kronor i månaden, men det finns även som årsabonnemang med 12 mån bindningstid för 299 kronor i månaden. 

I Discovery+ Total ingår även följande: Europa League, Engelska ligacupen, FA-cupen, Grand Slam turneringarna i tennis, ATP-touren, Tour de France och mycket mer.

Kanal 5 och Kanal 9

För dem som inte vill betala extra för Allsvenskan och Superettan så finns ändå möjlighet att se några utvalda matcher varje säsong. Totalt visas ca 30 matcher från Allsvenskan och Superettan på Kanal 5 och Kanal 9. Detta gör att man kan se ca en match i veckan med svensk toppfotboll på dess kanaler. Vill man se mer än så är det Discovery+ Total som gäller.

Vem vinner Allsvenskan 2022?

Vem vinner då Allsvenskan 2022? Jo, om man får tro oddsen så är de regerande mästarna Malmö FF favoriter att vinna i år igen. Utmanar gör i första hand AIK och Djurgården precis som förra säsongen.

Titta man på förra säsongen så var det otroligt jämnt i den Allsvenska tabellen och Malmö vann på målskillnad före AIK. Men Malmö är som sagt favoriter och vinnaroddsen ser ut så här:

Vinnarodds Allsvenskan 2022
Malmö FF odds 1.80
AIK odds 6.00
Djurgården odds 6.00
Hammarby odds 12.0
Elfsborg odds 15.0
Norrköping odds 15.0

Oddsen hinns hos Unibet

Övriga lag tror vi inte har med guldstriden att göra. Sett till oddsen kan vi tycka att Malmö är lite väl stora favoriter med tanke på att AIK och Djurgården var med och utmanade om guldet under hela förra säsongen.