Så ser du Allsvenskan 2020 på TV och via livestream

När Allsvenskan 2020 startar innebär det TV sändningarna kommer att förändras. Nu är det Discovery Networks Sweden som visar matcherna på tv och livestream. Cmore har inte längre rättigheterna utan nu är det alltså Discovery som har köpt dem till och med säsongen 2025.

Så ser du Allsvenskan 2020 på TV och via livestream

Så ser du Allsvenskan 2020

Vad innebär detta för oss tittare? Jo, alla som tidigare sett Allsvenskan på Tv4 eller Cmore kommer nu att behöva byta operatör för att kunna se sändningar från Discovery. Detta innebär att det är Eurosport, Kanal 5 och Dplay som gäller framöver.

För den som endast tittar på Kanal 5 kommer det bli ett fåtal matcher som visas per säsong. Däremot kommer kunder till Eurosport eller Dplay att kunna se samtliga matcher beroende på vilket paket man väljer.

Detta är den stora skillnaden i hur Allsvenskan 2020 visas gentemot hur man har kunnat se Allsvenskan tidigare. Rättigheterna kostar Discovery ungefär 550 miljoner per säsong och det kommer troligtvis bli väldigt stort fokus på Allsvenskan i samtliga av deras tv-kanaler. Värt att nämna är att även Superettan ingår i spelutbudet.

480 matcher per säsong

Totalt har Discovery Networks Sweden rättigheterna att visa hela 480 matcher per säsong. I avtalet finns både Allsvenskan och Superettan säsongerna 2020 – 2025. Vi kan alltså förvänta oss en mängd matcher från båda dessa serier. Då rättigheterna har kostat dem ca 550 miljoner per säsong kan vi förvänta oss att de gör allt för att lyfta fram svensk fotboll i sina kanaler och streaming tjänster.

Favoriter att vinna Allsvenskan 2020

Om vi tittar på det rent sportsligt så är det som vanligt Malmö som är favoriter att vinna Allsvenskan 2020. Även AIK, Hammarby och regerande mästarna Djurgården tillhör favoriterna. Två lag som visade förväntas blanda sig med i toppstriden i år är även Norrköping och IFK Göteborg. Odds på allsvenskan hittar ni hos Bet365