Vad är Betfair Oddsbörs?

Betfair oddsbörs

Betfair är en oddsbörs där spelare möter spelare för att själva kunna sätta sina egna odds och agera bookmakers. Man kan antingen spela på att ett utfall skall hända eller att det inte skall hända. Detta kallas för att spela och att boka. Eftersom Betfair har miljontals spelare världen över så finns det väldigt många s k marknader att spela på, vilket gör att du kommer att kunna hitta dina motspelare. Betfair har en spellicens i Sverige, vilket innebär skattefria vinster till oss svenska spelare!

Betfair Oddsbörs bonus

Betfair oddsbonus:
  • 1) Skapa ett konto via våra länkar hos Betfair
  • 2) För riskfritt spel i oddsbörsen: Gör insättning med kampanjkoden FEOSE6
  • 3) Registrera 100 kr oddsbörs

Betfair oddsbörs bonus - villkor

- Gäller endast nya Betfair kunder som går via Betsmart.se.
- Skapa konto och använd kampanjkoden FEOSE6.
- Du får upp till 100 kronor i kontanter om du förlorar ditt första spel.
- Du måste satsa minst 100 kr på ditt första spel på Spelbörsen inom 7 dagar efter att du har registrerat ditt nya Betfairkonto. Ditt spel måste även avgjorts under den här perioden.
- Om du förlorar ditt första spel får du insatsen tillbaka utan omsättningskrav
- Endast insättningar som görs med kort eller PayPal kvalificerar för erbjudandet.
- Spel placerade på Betfair Odds eller andra produkter räknas inte till erbjudandet.
- Om du vinner på ditt första spel görs ingen återbetalning.
- Kampanjen utgår 30 dagar efter kontot har skapats.
- Betfairs generella regler och villkor gäller.

Hämta upp till 750 kr riskfria spel i oddsbörsen

Att spela och att boka

Som nämndes ovan handlar det om att spela på att ett utfall skall hända eller att boka om man tror att det inte skall göra det. Detta kan man då använda får att säkra sina vinster genom så kallad hedging. Genom att både spela och boka kan man ha både fel och rätt på samma gång.
Genom att göra det till olika odds kan man säkra sina vinster eftersom båda utfallen är satsade på.

Att spela = att vilja att utfallet skall hända
Att boka= att vilja att utfallet inte skall hända
Att både spela och boka utfallen = att täcka båda sidor och inte kunna förlora

Hur spelar man på Betfair oddsbörs?

Som exempel kan vi säga att du är på en bar med dina 2 vänner vi kan kalla dem vän A och vän B. Du säger till vän A jag slår vad om att nästa person som kommer in genom dörren är en kvinna i röd klänning” Samtidigt säger du till vän B jag slår vad om att nästa person som kommer in genom dörren inte är en kvinna i röd klänning”

Inom vadslagning kallar man detta att du har spelat (satsat på att något skall hända) och bokat (satsat på att något inte skall hända). Vem som än kommer in genom dörren så kan du ju inte förlora, eller hur? Du vinner ditt vad med vän A om nästa person som kommer in är en kvinna i röd klänning. Om någon annan person kommer in genom dörren så vinner du ju ditt bet med vän B.

Om vi nu sätter lite pengar på dessa utfall så skall vi se vad som händer:

Skulle vi satsa 100kr på båda vaden med vän A och vän B så skulle det ju bli likadant utfall som om du låtit bli från början att satsa något alls. Du är inte rikare, men framför allt inte fattigare heller. Detta är själva grunden för ett ”kvalificerande bet och ett s k ”friande bet” (dessa termer förklaras närmre nedan). Din vinst och förlust tar ut varandra - du kan inte förlora och det är inte ”gambling ”i traditionell mening, eftersom du vet att det kommer att inträffa.

Låt oss ta ytterligare ett exempel från vadslagningens fantastiska värld. Spelet eller utfallet kan vara precis vad du vill, till exempel: Tre Kronor vinner OS guld, eller att Barcelona vinner Champions League; men du måste både spela (att det händer) och boka(att det inte händer) på samma gång. Tänker du efter nu så kan du se att när du spelar på ett utfall så är utgången definitiv (att Tre Kronor vinner t ex) men när du bokar så är det en väldig bredd på vad som kan hända allt annat utom att Tre Kronor faktiskt vinner - och du vinner ändå ditt vad. Genom att både spela och boka att Tre Kronor skall vinna så har ju alla utfall täckts.

Alla som spelar på Tre Kronor tror att de kommer att vinna
Alla som bokar Tre Kronor tror inte att de skall vinna
Eftersom vi både spelar och bokar att de skall vinna på samma gång så kan vi ju varken vinna eller förlora. Vinner de (spela) så vinner vi, förlorar de (boka) så vinner ju någon annan och det har vi ju också spelat på = vi vinner även här. Spelen tar alltså ut varandra och det är detta som Spela och Boka principen innebär. Närhelst vi talar om ett vad är det viktigt att man satsar på Spela samt Boka i samma utfall!

Låt oss ta ett exempel:

Barcelona vs Malaga

Du satsar 100kr på att Barcelona skall vinna till oddset 1,20, just nu finns det bara erbjudna odds på marknaden på 1,18. Ditt erbjudande kommer då att ligga under boka på den rosa sidan och hamna på motsatssidan av ditt spel (någon skall godta och matcha ditt spel). Efter ett tag matchas ditt spel, det hamnar nu på den blå (spela) sidan och du har nu satsat 100kr till oddset 1,20.

Under matchens första halvlek gör nu Barcelona ett noll och oddset sjunker nu drastiskt till 1,05. Du kan nu välja att säkra upp din insats genom att boka Barcelona för 100kr. Vi riskerar här bara 5kr men säkrar samtidigt vårt spel på 100kr. Satsar vi dessutom lite mer pengar kan vi garantera oss själva att gå med vinst vi säkrar upp med 10kr (vår förlust om Barcelona vinner) till odds 1,05, insatsen blir här 200 kr men vi kan ju endast förlora 10 kr eftersom 200 ggr 0,05 = 10 låt oss se hur utfallet blir:

Om Barcelona vinner: 100 x 1,20 (spela) 10 (boka) = 10kr
Om Malaga vinner: 210 (boka) 100(spel) = 110kr

Betfair oddsbörs

Få 100 kr i bonus hos Betfair med vår bonuslänk