Spelbolag med svensk spellicens 2019 - Betsmart.se

Spelbolag med svensk spellicens

Här listar vi alla spelbolag med svensk spellicens. Från den 1 Januari 2019 har Sveriges riksdag beslutat att det bara är spelbolag med licens i Sverige som får erbjuda oddspel och skattefria vinster till svenska spelare. Vi kommer dagligen uppdatera listan med alla licensierade spelbolag så att du vet var du kan spela någonstans.

Att välja ett spelbolag med licens kommer att vara ett måste från 1 Januari 2019. Det är bara då som vi spelare får skattefria vinster på vårt spelande.

Spelbolag med spellicens i Sverige

Spelbolagen Odds bonus Spellicens information
ComeOn spelbolag 1000 kr (200%) ComeOn är ett av de spelbolag som tidigt har deklarerat att de kommer att ansöka om en svensk spellicens. Att de kommer vara med och erbjuda odds redan från starten 1 Januari 2019 är en självklarhet. Till Comeon
Betsson spelbolag 1000 kr (riskfritt) Betsson har varit ett av de spelbolag som länge pratat om fördelarna med att en spellicens införs i Sverige. Nu är de ett av de spelbolag som sätter standarden på den svenska spelmarknaden. Till Betsson
LeoVegas spelbolag 2000 kr (200%) LeoVegas är ett av de spelbolag som står först i kön för att ansöka om en svensk spellicens. Med sin position på den svenska spelmarknaden kommer de att vara ett av de spelbolag har en licens från dag 1. Till Leo Vegas
Unibet spelbolag 1000 kr (200%) eller 500 kr (500%) Unibet är ett av de spelbolag som jobbat hårdast för att påverka den svensk spelutredningen. Allt som Unibet ville har inte kommit med men i stora drag får man säga att de har lyckats påverka. Unibet är ett av de största spelbolagen i Sverige och kommer ha stor fördel av att de nu ingörs licenser i Sverige. Till Unibet
Svenska Spel spelbolag Ingen bonus Svenska Spel är det enda bolag som innan spelregleringen har rätt att bedriva spelverksamhet i Sverige. Efter införandet av svenska spellicenser kommer Svenska spel vara ett spelbolag i mängden. Men de kommer vara fortsatt starka och du kommer även i fortsättningen att kunna spela Stryktipset här. Till Unibet

Spellicens i Sverige

Den 1 Januari 2019 kommer det att krävas sn svensk spellicens för att få bedriva spelverksamhet i Sverige. Det betyder samtidigt att alla spelbolag med den spellicens i Sverige får bedriva verksamhet här helt lagligt. Det innbär också att de kommer att betala 18% skatt på sina vinster till svenska staten. Idag har de flesta spelbolagen sitt säte på Malta där man i princip inte betalar någon skatt alls.

Med en spellicens följer också en hel del ansvar och krav som den svenska spelutredningen har slagit fast. Bland annat skall en spelare kunna stänga av sig från allt spelande och inte bara öppna konto hos en konkurrent som man kan göra idag. Det finns många fördelar med att spellicenser äntligen införs i Sverige inte bara för oss spelare utan även för spelbolagen.

Vilka spelbolag får licens

Vilka spelbolag tror man då kommer att få licens att bedriva spelverksamhet i Sverige. Ja, det beror självklart på vilka som ansöker om det. Men generellt kan man säga att alla bookmakers med en stor verksamhet i Sverige kommer att ansöka om en licens. Små spelbolag eller spelbolag som inte valt att vara så aktiva i Sverige kanske väljer att inte söka licens.

Varför skulle ett spelbolag inte vilja ha en licens kan man undra men det finns skäl till det. Dels så kostar själva licensen en hel del. Det kostar också en del att anpassa sig till de regler som spelutredningen kräver för att man ska få en licens. Dessutom kommer de att bli 18% skatt på vinsterna. Om ett spelbolag inte ser att det kommer att tjäna på det finns det ingen anledning att söka en spellicens.

Oddsbonusar hos spelbolag med svensk spellicens

Kommer det att erbjudas oddsbonusar hos spelbolag med svensk spellicens? Ja, det kommer det att göra. Men det är begränsat till en oddsbonus som gäller första insättningen eller första spelet. Det kommer alltså inte bli tal om flerstegsbonusar eller reload bonusar som spelbolagen haft innan. Med andra ord har spelbolagen lite färre möjligheter att erbjuda det där lilla extra och det kan vara viktigare att titta på vad spelbolaget erbjuder utöver bonusen.

Oddsbonusen kommer fortfarande att vara viktig när du väljer var du ska spela. Om man tittar på hur spelmarknaden ser ut i Danmark som har en reglerad marknad så kan man säga att oddsbonusarna är lite mindre i storlek och det tror vi de blir i Sverige också. Då bonusarna kostar en hel del för spelbolagen och de nu ska betala skatt kommer det att bli naturligt att minska den kostnaden.

Skattefria vinster

Med införandet av spellicens i Sverige kommer även skattefria vinster till spelare som använder sig av något av dessa spelbolag. Om du väljer att spela på ett spelbolag utan svensk licens kommer du att tvingas betala skatt. Det är dock oklart hur detta skall kontrolleras men det är i alla fall ambitionen. Men för oss som spelar på odds så finns det en klar fördel med att välja ett licensierat spelbolag då vinsterna är 100% skattefria. De spelbolag med endast licens på Malta kommer alltså inte att kunna erbjuda skattefria vinster i framtiden.

Spela med BankID

Något som vi på Betsmart tror blir ett krav för att säkerställa en spelares identitet är användandet av BankID. Detta gör att man säkert kan veta att en spelare är den han eller hon utger sig för att vara. Detta är även ett snabbt och smidigt sätt för oss spelare att logga in utan att komma ihåg lösenord på alla våra bettingsidor. Läs mer om Spelbolag med BankID.

Hur blir oddsen efter regleringen

En farhåga som många spelare har är att oddsen ska försämras nu när spelbolagen skall betala skatt på sina vinster. Kanske blir det så i längden att de måste sänka sina odds för att upprätthålla sina marginaler. Vi tror dock inte att det kommer bli så utan att oddsen kommer att vara densamma som innan licenserna infördes.

Med andra ord tror vi att förutsättningarna för oddsspel i Sverige blir bättre när spellicenserna är på plats. Vi tror också att många av de spelare som idag bara spelat hos Svenska Spel kommer att hitta nya spelplatser. Samtidigt kommer Svenska spel kunna konkurrera på samma villkor vilket innebär bättre odds på deras 1X2 spel.